Herbruikbare bekers: goede oplossing op slecht moment


Verplichte overstap naar herbruikbare bekers 

Op 15 juni 2023 is het zover, in België geldt vanaf dan een verbod op het gebruik van wegwerpbekers op evenementen. Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor het milieu en wij juichen deze ontwikkeling van harte toe. Maar wat een goed voorbeeld van een verschrikkelijke timing! 

Laattijdige communicatie met verschrikkelijke timing

Niet alleen heeft de Belgische regering dit laattijdig gecommuniceerd,  waardoor het voor organisatoren van evenementen een uitdaging wordt om zich tijdig aan te passen. Het verbod treedt immers midden in het festivalseizoen in. Deze wetgeving laten intreden niet voor, niet na, maar midden in het festivalseizoen... een absolute uitdaging voor de evenementensector. Bovendien een sector die tijdens de coronacrisis zwaar heeft afgezien.

Ramblaz klaar voor duurzame alternatieven

Gelukkig zijn wij al ruime tijd mee met de overschakeling naar een duurzamere festivalomgeving. Onze herbruikbare bekers zijn geschikt voor alle soorten evenementen, groot of klein. De bekers zijn hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Door over te schakelen op herbruikbare bekers, kunt u niet alleen bijdragen aan het verminderen van afval en het beschermen van het milieu, maar ook uw bedrijf promoten en uw milieuvriendelijke beleid benadrukken. Het is een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Ook in Nederland verbod op wegwerpbekers vanaf 2024

Naast het verbod in België, zal er in Nederland vanaf 2024 ook een soortgelijk verbod gelden op het gebruik van wegwerpbekers op evenementen. Ook hier is het gebruik van herbruikbare bekers de ideale oplossing en wij van [Bedrijfsnaam] helpen u graag bij het vinden van de beste optie voor uw bedrijf.

Herbruikbare bekers: een goede investering

De investering in herbruikbare bekers is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar kan ook voordelen bieden voor uw bedrijf. Op de lange termijn kan het zelfs kostenbesparend zijn omdat herbruikbare bekers meerdere jaren meegaan. Bovendien zullen gasten uw bedrijf associëren met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Laten we samenwerken om positieve veranderingen voor het milieu teweeg te brengen en uw evenementen nog duurzamer te maken. Mocht u nog vragen hebben over onze herbruikbare bekers of over de wetgeving in België en Nederland, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Meer informatie?

Most Recent Posts

Subscribe to our newsletter

In our awesome newsletters you will be kept informed of the latest news and most important information

Staff pick

We create whatever you want!

Completely in your design, in your style, in your colors, with your printing, in the quality to your wishes and within your budget! From concept to delivery!

Contact us