Uitleg verschillende soorten certificaten


Wij zien er op toe dat al onze producties voldoen aan de nodige certificaten en conform de gewenste waarden en normen handelen. Op deze manier zorgen we dat onze supply chain zo ecologisch mogelijk presteert. Hieronder kunt u meer informatie terugvinden over veel voorkomende labels en certificaten.

Amfori: Trade with purpose

Amfori is de toonaangevende, wereldwijde bedrijfsvereniging voor open en duurzame handel. Zij bieden sociale en milieudiensten aan om de veerkracht en duurzaamheid van de wereldwijde inkoopstrategie te verbeteren.  Het is hun doel om de menselijke welvaart te vergroten, natuurlijke hulpbronnen verantwoord te gebruiken en open handel wereldwijd te stimuleren.

Amfori certificaat
Amfori certificaat

OEKO-TEX: Confidence in textiles

Dit label garandeert dat er geen giftige, verontreinigende of schadelijke kankerverwekkende stoffen in het product aanwezig zijn, waardoor het veilig is voor de consument. Dit label wordt toegekend na een technische expertise van het dossier, een audit van het fabricageproces en talrijke controletests. Bij deze tests wordt elk detail grondig gecontroleerd, van naaigaren tot knoop en uitvoering.



Sedex: Sustainable Supply Chain Solutions

Het Sedex certificaat geeft aan in hoeverre het bedrijf in kwestie sociaal en ethisch verantwoordelijk personeelsbeleid hanteren. Sedex is een non-profit organisatie die voor openheid van bedrijfsgegevens staat, het certificaat is wereldwijd erkend.



FSC: boscertificaat

Het FSC-boscertificaat is een internationaal label voor hout en papierproducten. Dit label geeft aan dat het product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. FSC staat voor "Forest Stewardship Council". 



OCS 100: Organic content standard

De OCS is van toepassing op non-food producten die 95 tot 100% biologisch materiaal bevatten. Deze norm controleert de aanwezigheid en hoeveelheid biologisch materiaal in een eindproduct en controleert de weg die de grondstoffen hebben afgelegd van bron tot product.



Most Recent Posts

Subscribe to our newsletter

In our awesome newsletters you will be kept informed of the latest news and most important information

Staff pick

We create whatever you want!

Completely in your design, in your style, in your colors, with your printing, in the quality to your wishes and within your budget! From concept to delivery!

Contact us