Efficiënt, herbruikbaar verpakkingsbeleid


Efficiënt verpakken & hergebruiken

Een pakketje ontvangen in een doos zonder Ramblaz logo? Dat kan en daar zijn we fier op!

Papier en karton bestaan beide uit houtvezels en is een volledig hernieuwbaar product. De levenscyclus van hout is ook eindeloos: bomen planten, laten groeien, omhakken, verwerken tot materialen uit houtvezels. Helaas is de vraag naar hout de afgelopen jaren bijzonder fors gestegen, waardoor de druk op houtkap toeneemt. 

Papieren en karton zijn gelukkig zeer goed te recycleren waardoor er bijvoorbeeld minder bomen gekapt dienen te worden, er is een lagere CO2-uitstoot en er is minder water en elektriciteit nodig tijdens de productie. 

Gerecyclede verpakking 

Ons beleid richt zich op zo weinig mogelijk verspilling en dat is zeker terug te zien in onze verpakking. We houden slechts een beperkt aantal dozen (met logo) op voorraad, deze dozen bestaan bovendien uit 75% gerecycled materiaal. 

Hergebruik verpakking

Elke kartonnen doos die ons kantoor binnenkomt gaan we indien mogelijk hergebruiken, ongeacht de reclame die er op vermeld staat. Bij elke zending wordt er gecontroleerd hoe de goederen verpakt zijn en/of deze zo efficiënt mogelijk verpakt is. Als er ruimte is voor verbetering wordt er gekeken of er geen betere verpakking op kantoor beschikbaar is om de goederen te verpakken. 

Op deze manier hebben we standaard een voorraad kartonnen dozen ter beschikking, zonder een extra doos in omloop te brengen. 

Duidelijke verpakking instructies aan leveranciers

Aan al onze directe producties worden ook duidelijke verpakking instructies doorgegeven, waarbij efficiëntie centraal staat. Op deze manier vermijden we verspilling en overbodige kosten. 

Most Recent Posts

Subscribe to our newsletter

In our awesome newsletters you will be kept informed of the latest news and most important information

Staff pick

We create whatever you want!

Completely in your design, in your style, in your colors, with your printing, in the quality to your wishes and within your budget! From concept to delivery!

Contact us